معرفی محصول (آسه سولفام ):
آسه سولفام پتاسیم (Acesulfame potassium) یک پودر سفید رنگ می باشد که بی ضرر است و در حرارت بالا تخریب نخواهد شد .
اين شيرين كننده همزمان با آسپارتام كشف شده است ، امروزه بسياری از مايعات شيرين توسط تركيب سولفام پتاسيم و آسپارتام به دست می آيد تا عمر و ثبات بيشتری به شيرينی محصول بدهد.
در صورت مخلوط شدن این دو ماده با یکدیگر، تاريخ مصرف محصول از نظر زمان بالا رفته و به همين دليل نوشابه های خارجی كه از مخلوط اين دو شيرين كننده تهيه می گردند تاريخ مصرف بيشتری را نسبت به محصولات داخلی دارند.
کاربرد:
در صنايع آبميوه سازی، نوشابه های رژيمی، برخی از آب نباتها و شكلاتهای ديابتی و قرص های قند ديابتی
استفاده در محصولات نانوایی به جهت ماندگاری بیشتر
به عنوان نگهدارنده در محصولات لبنی، سبزیجات و میوه جات، شیرینی ها، چاشنی ها و طعم دهنده ها، مکمل های ویتامینی و دسرها
خطرات:
این ماده اگرچه حاوی گوگرد بوده که یک ماده آلرژن به حساب می آید اما هیچ مدرکی مبنی بر آلرژی زا بودن آن وجود ندارد.
اگرچه آسه سولفام بدون کالری و بدون قند می باشد اما بر ترشح انسولین تأثیر منفی دارد. علاوه بر افزایش خطر چاقی و سندرم متابولیک، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش می دهد. این شیرین کننده مصنوعی، انتخاب مناسبی برای افراد مبتلا به بیماری دیابت نمی باشد.
در زنان باردار ، این شیرین کننده مصنوعی، می تواند از جفت عبور کند. بنابراین سلامت جنین را تحت تاثیر قرار خواهد داد. و ممکن است احتمال زایمان زودرس را افزایش دهد. بنابراین توصیه می شود در دوران بارداری مصرف آن را بسیار محدود نمایید.
مصرف آسه سولفام، ممکن است منجر به اختلالات متابولیک و ناهنجاریهای عصبی سیناپسی در نورونهای هیپوکامپ گردد و عملکردهای عصبی و توانایی های شناختی را مختل نماید و موجب سردرد های پیاپی و شدید گردد.
ایمنی:
آس سولفام توسط اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک ماده ایمن و غیر سرطانزا شناخته شده است.